Zarówno podczas półfinału jak i finału eksperci kulinarni ocenią zgłoszone produkty i potrawy, w poszczególnych kategoriach. W komisji oceniającej zasiądą znani z mediów szefowie kuchni renomowanych warszawskich restauracji w tym Kurt Scheller, Theofilos Vafidis, a podczas wielkiego finału również Karol Okrasa i Robert Sowa.
Oprócz ekspertów w Plebiscycie Małopolskiego Smaku odwiedzająca kiermasze publiczność będzie mogła poprzez głosowanie ocenić zgłoszone produkty i potrawy.
W zeszłym roku chrzanowskie „Ziemniaki po cabańsku” zostały, w kategorii dania gotowe, laureatem Festiwalu Smaku.
III MAŁOPOLSKI FESTIWAL SMAKU
Już dziś zapraszamy Państwa do udziału w III Małopolskim Festiwalu Smaku, który odbędzie się w Krakowie 15-16 września na Placu Wolnica. Ten coraz bardziej popularny Festiwal to największe w Polsce regionalne wydarzenie o charakterze kulinarnym promujące małopolskich producentów, produkty lokalne i tradycyjne oraz potrawy regionalne.